Frutseltante is verkooppunt voor Foam Clay en Silk Clay. Frutseltante heeft de meeste soorten en kleuren van de ECHTE Foam Clay in Ede en omgeving.  Klik hier voor de verkooppagina.

Foam Clay is een zelfhardende boetseerklei die bestaat uit een soort gel met kleine witte balletjes in. Met Foam Clay kan je allerlei voorwerpen decoreren. Foam Clay is zowel geschikt om hout, terracotta (= gebakken klei), papier maché als ook om stof mee te bedekken.

Foam Clay bevat geen giftige materialen en ook geen gluten, waardoor de klei veilig is en al geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Foam Clay is niet enkel voor kinderen, ook volwassenen kunnen er prachtige creaties mee maken.

Foam Clay - standaard assortiment   Ijsjes maken met klei

   

Waarom is Foam Clay zo leuk?

  • Jij en je omgeving worden niet heel vies, het plakt niet aan de handen.
  • Verkrijgbaar in de mooiste kleuren
  • Droogt vanzelf (aan de lucht)
  • Veilig voor kinderen

Hoe gebruik je Foam Clay?

Je opent een potje en haalt er een beetje uit. Kneed en maak een balletje met je handen. Als de Foam Clay warm word is hij nog beter kneedbaar en plakt hij ook nog beter aan je ondergrond. Plak waar je wil een beetje Foam Clay. Ik adviseer altijd om de stukje direct aan elkaar te maken. Als de ondergrond helemaal versierd is, laat je het aan de lucht drogen. De droogtijd varieert afhankelijk van de aangebrachte dikte van Foam Clay. Na een paar uur kan je het al gewoon oppakken. Maar echt droog is het pas na één tot drie dage. Als de Foam klei droog is, wordt het een soort harde mouche die mooi op zijn plaats blijft. Zolang het nog niet helemaal droog is moet je oppassen wat je bij je werkstuk in de buurt zet. Want het kan nog plakken.

   

Heel belangrijk is dat je na het knutselen de deksels goed op de potjes doet en nog even ontlucht. Hiermee zal je om uitdroging vermijden. Het beste is dat je tijdens het knutselen ook de potjes zoveel mogelijk dicht houdt.

Verschillende kleuren Foam Clay

Foam Clay is verkrijgbaar in verschillende kleuren: standaard kleuren, neon (=fluo) kleuren, kleuren met glitter in en metallic kleuren. Foam Clay geeft geen kleur af aan je handen. Soms bij de glitter, wel een beetje glitter. De klei brokkelt niet en blijft mooi bij elkaar. 

Je kan de verschillende kleuren Foam Clay ook mengen. Zo kan je eigen kleuren bedenken. En je kan versieringen in de Foam Clay drukken zoals, wiebeloogjes en glittersteentjes. 

   

Silk Clay

Silk Clay is een zijdezachte klei die erg soepel is. In tegenstelling tot de Foam Clay bestaat Silk Clay uit een egale massa.
De werkwijze van Silk Clay is wel hetzelfde als bij Foam Clay. Je kneedt de klei wat en daarna kan je hem tegen een voorwerp (zoals bijvoorbeeld hout of papier-mâché) aan drukken. Maar je kan er ook leuk mee boetseren. Denk er wel aan dat als het een groter object is, dat je dan wat in het midden doet. Bv een piepschuim balletje o.i.d. Ook Silk Clay droogt aan de lucht. 

Erg leuk om te doen is om de Foam Clay en Silk Clay met elkaar te combineren.

Je kan Foam Clay, Silk Clay en knutselaccesiores kopen in de webshop van Frutseltante. 

© 2017 - 2022 Frutseltante | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel