Ria Lucas is Frutseltante

Begin 2016 ging ik op zoek naar een baan waar ik mijn creativiteit in kwijt kon en waar ik plezier en energie uit kon halen door te werken met zowel kinderen als volwassenen. Een baan die qua locatie en werktijden paste bij mijn gezinssituatie en vooral een baan waarin ik even in mijn eigen wereldje kon komen. En zo is Frutseltante in dat jaar ontstaan.

Altijd was ik al graag creatief bezig. Ik heb zelf veel creatieve workshops gevolgd. Het bracht me plezier, rust en ontspanning. Even in mijn eigen wereld zijn. Dat is zo fijn en dat gun ik anderen ook.

Hoe mooi is het dat ik met Frutseltante, mijn werk dus, ook in mijn eigen wereld ben. Even uittappen van de dagelijkse zaken. Verbinding zoeken, plezier hebben en soms zelfs even de tijd vergeten (oeps).

Als gevoelsmens vind ik het fijn om met mensen te werken en ze het naar de zin te maken. Ik help je graag met persoonlijke aandacht, ideeën en voorbeelden met je creatieve proces. Jij bent uniek met je eigen talenten. Je mag jezelf zijn en zo ik je kracht komen. Jij bepaald hoe jouw creatie gaat worden. En deze is net zo uniek als jij ! 

Inmiddels heb ik al een flink aantal knutselfeestjes en creatieve workshops voor volwassenen gegeven. Ik heb mogen ervaren dat zowel volwassenen als kinderen vaak intuïtief aan de slag gaan. Door het werken met je handen, bezig zijn met het creatieve proces, ga je automatisch meer ontspannen. Kan je even dingen loslaten uit het hier en nu en mag jij ook even in je eigen wereld komen.  En toch ben je druk bezig met je eigen creatieve ontwikkeling.

Knutselen daagt uit tot waarnemen en denken.

Het vergroot de ruimtelijke oriëntatie en motorische vaardigheden worden getraind.

Je leert aan te pakken, uit te proberen, vindingrijk te zijn en door te zetten.  

En door het samen deel te nemen aan dit creactieve proces, ontstaat er ook ruimte om met elkaar te verbinden. 

Gezamelijk knutselen bevordert contactuele vaardigheden door elkaar te helpen,

te delen en samen te werken.   

Als moeder van 2 kinderen wet ik hoe belangrijk het is om een kind een stukje zelfvertrouwen te mogen geven. Maar ik weet ook hoe overweldigend een kinderfeestje kan zijn. En ik wil dan ook graag de ouders ontzorgen. Zij kunnen ook ontspannen en genieten van het feestje in het atelier van Frutseltante. 

Voor mij is het belangrijk dat Frutseltante een plek is waar je plezier en ontspanning beleeft. Waar je je gezien en gehoord voelt. Waar je met een goed gevoel vertrekt en even heerlijk in je eigen wereldje kon zitten. Daar doe ik het voor en is mijn beloning!

Wil je meer weten over creatieve workshops voor volwassenen of kinderfeestjes bij Frutseltante? Kan ik iets betekenen in je creatieve proces? Mail me dan op Ria@frutseltante.nl

 (foto van in de buurt Ede).

   

Leoni ondersteunt Ria bij Frutseltante

 Leoni is de helpende hand bij de kinderfeestjes en op markten. Leoni en ik verdelen de kinderfeestjes verdelen en soms doen we ze samen.

Leoni: " Mijn naam is Leoni Mulder. Knutselen heb ik altijd al graag gedaan, zeker ook met mijn eigen kinderen. Van foam klei tot quilten, het is fijn om met mijn handen bezig te zijn. Het leuke van werken met kinderen is het enthousiasme en de energie waarmee ze aan de slag gaan. Het creatieve proces en het plezier tijdens het maken vind ik belangrijker dan het eindresultaat. Maar natuurlijk zorgen wij er voor dat ieder kind tevreden over zijn/haar werkstuk naar huis gaat. Mooi om te zien dat ze soms zelf verbaasd zijn over hun eigen kunnen! In het atelier is er altijd een ontspannen sfeer dit alles maakt dat ik van ieder feestje steeds weer geniet."

Frutseltante is een ZZP-er, aangemeld bij de kamer van koophandel. Zowel Leoni als ik hebben meerdere cursussen en workshops op verschillende creatieve gebieden gevolgd en blijven dit ook doen. Hiermee doen we nieuwe ideeën op en leren we verschillende technieken. We vinden het van belang dat de klant tevreden is na een aankoop of workshop.

 Materiaalkeuze: 

Voor mijn bedrijf ben ik op zoek gegaan naar materialen waar ik blij van wordt.  En die kwalitatief goed zijn. Die voor meerdere toepassingen, en voor zowel kinderen als volwassenen gebruikt kunnen worden. Inmiddels heb ik een grote diversiteit aan artikelen waar ik mee werk, die ik verkoop en waar je advies over kan krijgen.

© 2017 - 2022 Frutseltante | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel